Egyptologit uskovat, että Kheops muutti mieltään hautakammionsa paikasta kaksi kertaa ja tästä syystä pyramidissa on kolme kammiota. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Suuri pyramidi suunniteltiin kokonaisuutena etukäteen – Trial passages

Noin 90 metriä pyramidista itään sijaitsee paikka, jota kutsutaan nimellä ”Trial passages”. Siellä peruskallioon on kaivettu käytäviä, jotka vastaavat lähes täysin suuren pyramidin käytäviä. Tämä osoittaa sen, että suuri pyramidi suunniteltiin kokonaisuutena etukäteen. Kolmella kammiolla on ollut jokin muu tarkoitus.

      
kuvat: http://thehereticmagazine.com

Graniittilohkareiden tarkoituksensa ei ollut estää haudanryöstäjien pääsyä pyramidiin

Nousevan käytävän alkupäässä oli 3 graniittilohkaretta, jotka tukkivat käytävän. Egyptologien mukaan kivilohkareiden tarkoitus oli estää haudanryöstäjien pääsy pyramidiin. Graniittipalkit olisi liu’utettu käytävää pitkin alas paikoilleen.


kuva: https://www.bibliotecapleyades.net

Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, koska seinien ja graniittilohkareiden välissä ei ole kivien liukumiselle tarpeeksi tyhjää tilaa. Toinen mielenkiintoinen seikka viittaa siihen, että graniittipalkit asetettiin paikoilleen jo pyramidin rakennusvaiheessa. Flinders Petrie nimittäin huomasi, että graniittikivet oli laitettu lattiaan kiinni sementillä. Tämä tarkoittaa sitä, että pyramidi ”suljettiin” jo sen rakennusvaiheessa. Näin faaraon muumiota ei olisi voitu kuljettaa sisälle pyramidiin – ainakaan nykyisin tiedossa olevia käytäviä pitkin.

Rakenne kuninkaan kammion yläpuolella (”relieving chambers”)

Kuninkaan kammion yläpuolella on 5 kerrosta graniittipalkkeja, joiden välissä on matala kammio. Egyptologit kertovat, että graniittikerrokset rakennettiin vähentämään kuninkaan kammioon kohdistuvaa pyramidin yläosan painoa. Insinööri Dunn on kuitenkin päätellyt, että graniittikerrokset eivät kannattele muuta kuin oman painonsa. Kuninkaan kammion yläpuolisella rakenteella täytyi olla jokin muu tärkeä merkitys.


kuva: http://bibliotecapleyades.lege.net