Egyptologi / Arkeologi Hakim Awyan ehti toimia oppaana 50 vuotta 🙂 Hän kertoi, että yksi vaikempia asioita oli pois-oppia siitä mitä hän oli yliopistossa oppinut. Opetus ei kuitenkaan vastannut sitä mitä hän koki Egyptin muinaisissa paikoissa paikan päällä

”Hammasrattaita” Kairon museossa, ovatkohan olleet jonkin mekanismin osia?


Pyramidien kammioiden akustinen suunnittelu – Äänienergia voimistuu kammoissa, ilmeisesti eri pyramideilla on eri resonointitaajuus. Kuva: Willem Witteveen


Ilmeisesti Sneferun (suuren pyramidin rakennuttaneen Khufun isä) rakennuttamat 3 valtavaa pyramidia, 1 olisi riittänyt hautapaikaksi?


Siivekäs Skarabee / Kheper oli merkkinä siitä, että temppelissä annettiin mysteereihin liittyvää opetusta.
Egyptissä oli salaisen, esoteerisen tiedon perinne. Vanhimmissa temppeleissä oli erityinen alue syvempää filosofista ja henkistä opetusta ja harjoitusta varten. Vain sopivat ihmiset, ne joilla oli tarvittava ymmärrys, valittiin oppilaiksi (kuva Hathorin temppelin portista Denderassa).


Eye of Horus eli Horuksen silmä saattaa liittyä käpyrauhaseen aivoissa. Esoteerisen tiedon mukaan tämä ns. kolmas silmä merkitsee korkeampaa sisäistä näkökykyä ja tietoisuuden tasoa. Kuva: http://howtoraiseyourvibration.blogspot.com/2012/01/eye-of-horusra.htmlElisabeth Haich kertoo kirjassaan Vihkimys
muinaiseen vihkimykseen valmistautumisesta:
”Vihkimykseen valmistautuminen kesti vuosia. Kandidaatit tekivät temppelin puutarhassa kehon eri asentoja, keskittymis- ja hengitysharjoituksia eli joogaa. Mielikuvaharjoitusten avulla opittiin hallitsemaan omia tunteita. Harjoitusten tarkoituksena oli tehdä harjoittajista ulkoisista olosuhteista riippumattomia siten, että täydellinen mielenrauha säilyi kaikissa tilanteissa.
Vihkimys merkitsi tietoiseksi tulemista korkeammalla henkisellä tasolla. Tämä vaati suurempaa kehon ja hermojen kestokykyä.
Vihkimyksessä kandidaatti laitettiin kiviseen ruumisarkun tapaiseen arkkuun, jonka kansi suljettiin. Vihkimyksen aikana vihittävän kehoon johdettiin korkeampaa värähtelyä kuin mikä olisi vastannut hänen tietoisuuden tasoa ja näin vihittävä saatettiin muuntuneeseen tietoisuuden tilaan.”


Onko sfinksi / leijona suuren vihkimyksen symboli
E. Haich kertoo kirjassaan: ”Leijonat ovat faaraon lemmikkieläimiä. Vaikka ne ovat hyvin itsenäisiä eläimiä, on vihityillä kyky omalla tahdonvoimalla ja keskittymiskyvyllä hallita niitä. Vaunuajeluilla leijonat vetävät faaraon kultaisia vaunuja perässään.”
Egyptologien mukaan faaraot saattoivat pitää leijonia jonkinlaisina lemmikkeinä ja leijonia kuvataan reliefeissä jopa valtaistuimen vierellä.
Voisiko suuri sfinksi symboloida vihkimystä, jossa leijonan ruumis edustaa luonnonvoimia ja ihmisen sisäistä luontoa, jotka faarao / vihitty sai hallintaansa.
Sfinksillä oli ehkä alun alkaen leijonan pää, koska eroosion perusteella pää on kaiverrettu myöhemmin uudelleen.


Luxorin temppeli illalla (kuvat Yousef Awyan)


Ruukkuja esidynastiselta ajalta yli 1000 vuotta ennen ensimmäistä pyramidia. Onko nämä kuitenkin koristeltu pyramidein? Ruskean ”lautasen” 2 pyramidia näyttäisi rakentuvan kivistä. Beige strutsin muna ehkä esittää Gizan kolmea pyramidia ja oikealla puolella virtaa Niili. Todiste sen puolesta, että pyramidit ovat tuhansia vuosia nykykäsitystä vanhempia?

Hassu aihe, mutta eikö ole aika erikoista, että tuhansia vuosia sitten tiedettiin miltä mikroskooppisen pieni siittiösolu näyttää (hedelmällisyyden jumala Min, Luxorin temppeli).


Gizassa on noin 5000 hautaa, mutta pyramidit eivät lukeudu niihin 🙂


Leonardo da Vincin ”tutkielma elämän kukasta” ja ”elämän kukka” Osirionin temppelin seinässä Abydoksessa.


Jumalat hallitsivat Egyptiä yli 30 000 eaa (Manetho, Torinon papyrus). Noin 16 500 eaa Egyptiä alkoivat hallita puolijumalat (Horuksen seuraajat). ”Kuolevaiset kuninkaat” tulivat valtaan aikavälillä 5500-3000 eaa, kun 1. dynastian perustaja faarao Narmer / Menes alkoi hallita.

Egyptologit pitävät näitä asioita liioitteluna / lapsellisina tarinoina. Kuitenkin, jos epäillään Manethon (joka oli Egyptin historian isä) tai Torinon papyruksen tietoja, niin meiltä putoaa melkein koko pohja pois siitä mitä tiedetään Muinaisesta Egyptistä.


LASKELMA MITEN MONTA VUOTTA NYKYÄÄN MENISI SUUREN PYRAMIDIN KIVIMÄÄRÄN LOUHIMISEEN JA SIIRTÄMISEEN
Yhdysvalloissa Indiana Limestone Instituten teknistä johtajaa Merle Booker:ia pyydettiin tekemään laskelma siitä, miten kauan suurta pyramidia vastaava kivimäärä kestäisi louhia, valmistaa ja siirtää nykyaikaisin menetelmin. Booker arvioi, että jos kaikki Indianan osavaltion 33 kalkkikivilouhosta kolminkertaistaisivat tuotantonsa, niin tilauksen täyttämiseen menisi 27 vuotta. Laskelma perustui olettamukseen, että tuotanto sujuisi ilman ongelmia ja tietenkin nykyaikaiset koneet olisi käytössä. Varsinaista rakentamista ei otettu tässä laskelmassa huomioon.


Heliopolis ”Auringon kaupunki” – ehkä maailman vanhin uskonnollinen keskus, Obeliski = Ib-Ra = Auringon sydän – keskipäivän auringon säde kiveen veistettynä.Outo löytö/symboli kuninkaiden laakson haudassa sekä egyptologi Mohamed Ibrahimin video Egyptin väärennetyistä ufokuvista sekä kyseisestä kuvasta.
https://www.youtube.com/watch?v=H5rZ17lmduU