Egyptin matka olisi hyvä aloittaa mystisestä Kairosta ja jatkaa sieltä kohti maailman suurinta ulkoilmamuseota, Luxoria. Luxorista saa tehtyä vielä retken Assuaniin. Näin tulisi nähtyä ja koettua Egyptin historia kronologisessa järjestyksessä. Kairon lähellä sijaitsee vanhan valtakunnan ajan pyramidit ja Kairon egyptiläinen museo. Luxorista löytyvät uuden valtakunnan ajan kauniit temppelit ja koristeelliset haudat. Matkalla Assuaniin näkee parhaiten säilyneet Ptolemaioksen ajan temppelit.


kuva: https://thetravellingsquid.com

Muinaiset egyptiläiset jättivät jälkeensä vihjeitä siitä, mitä he tiesivät ja osasivat. Ne ovat suoraan silmiemme edessä, arkkitehtuurissa ja taiteessa. Muinaiseen Egyptiin voi yhä saada yhteyden. Temppeleihin kannattaa kulkea rauhassa ja hiljaisuudessa. Ne saavat aikaan vaikutuksia hyvin hienovaraisella tasolla. Muinaiset viisaat rakensivat temppelit tiettyjen harmonisten lakien ja mittasuhteiden mukaan. Temppelien vaikutusta voisi verrata musiikkiin. Voidaan sanoa, että arkkitehtuuri on ”kivien sinfoniaa”. Kannattaa avautua sille, mitä temppeli heijastaa, sillä se vaikuttaa tunteisiin. Eri temppelit aikaansaavat erilaisia vaikutuksia ja jokainen ihminen myös kokee temppelit omalla tavallaan. Eri temppelien erilaisia värätelytaajuuksia on mahdollista aistia. Keho resonoi temppelien kanssa. Herkästi aistivat ihmiset voivat saada voimakkaita kokemuksia.

Itse koen varsinkin Luxorin temppelin energiat erityisen voimakkaasti. Ne resonoivat kehossa ja ikään kuin herättelevät sitä. Tämä tuntuu vielä useita tunteja temppelissä käymisen jälkeenkin. Toinen ihmeellinen paikka on Serapeumin tunnelit lähellä Kairoa. Siellä on hienovaraisemmat, mutta silti helposti aistittavissa olevat energiat. Serapeumista saa sellaisen vaikutelman, että muinaisen Egyptin teknologia ja henkisyys ovat olleet yhteydessä toisiinsa tavalla, jota emme nykyään vielä täysin ymmärrä. Aivan kuin muinaiset egyptiläiset olisivat tienneet meille vielä tuntemattomista fysiikan tai henkisen tason lainalaisuuksista. Itämaissa puhutaan prana- ja chi-energiasta. Ne tarkoittavat elinvoimaa. Egyptiläiset ovat varmaankin tunteneet ja tienneet kaikki hengessä ja materiassa vallitsevat voimat ja rakentaneet temppelit näiden periaatteiden ja voimien mukaan vaikutusten maksimoimiseksi. Ja nämä vaikutelmat voi siis aistia yhä nykyään! Energiat ovat tosin saattaneet pienentyä rakennelmien rapistuessa, joten voimme vain kuvitella , millaiset voimat mahtoikaan olla silloin liikkeellä, kun pyramidit ja temppelit olivat vielä toiminnassa!